Perbersit per petet ne misurono 36×27 cm
- petet 300 g
- ara 400 g
- gjalp 300 g
- cannedh ne plufir 8 g
- per shiorupin
- mjalte 250 g
- sheqier 200 g
- uij 200 ml
Si bet baklavaja
Per te ber baklavan, gjene e pare çe duemt te bejme eshte, duhet te smkrim gjalpin te nje digan te vogol. Duhet ta lerim te ftohet e ne kte moment mund te bein mbushiet: do marim arat dhe i çoim te nie hakineri çe i shtipon, pastà dumet te shtoim cannetjmen ne plumr e dhet te perzieim mire. Duhet to marin nje tepsi me misurat nnjejoi me petet me 36×27 cm dhe ne fund dumet ta lumime me gualpin e shkrir. Brenda dumet te shtoim nje tieter pete dumet t cjoim ne fur ne 160° ne 40 minuta. Diten tier mund ta hani.
Ingredienti per una teglia di 36×27 cm
- pasta fillo fresca (rettangolare) 300 g
- noci 400 g
- burro 300 g
- cannella in polvere 8 g
per lo sciroppo
- miele millefiori 250 g
- zucchero 200 g
- acqua 200 ml
Preparazione
Per fare la baklava, dobbiamo anzitutto sciogliere il burro in una piccola ciotola. Dobbiamo quindi lasciarlo raffreddare e a questo punto si possono preparare i ripieni: possiamo aggiungere la cannella e mescolare bene. Prendiamo una teglia di 36×27 cm e infine cospargere con lo sciroppo. Mettiamo al forno a 160 ° per 40 minuti. Si può mangiare anche il giorno dopo.